Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötsyrliga citronpajer- recept

Syrliga och krämiga små citronpajer, ­perfekta som avslut på en god middag. Pajerna är glutenfria och innehåller inget vitt socker.

Sötsyrliga citronpajer- recept
Sötsyrliga citronpajer- recept
Sötsyrliga citronpajer- recept
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1 dlriven kokos
  • 3 dlrismjöl
  • 125 gsmör
  • 1 dlsötningsmedel- Nick´s Use like sugar
  • 0,5 tskvaniljpulver

Fyllning

  • 3ägg
  • 1,5 dlhonung
  • 1 dlvispgrädde
  • 2citroner- ca 1 dl saft + rivet skal

Till servering

  • 2 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa snabbt ihop ingredienserna till pajbottnen. Tryck ut degen i 6 portionspajformar, ca 10 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen

    i ca 10 min. 

  2. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och fördela den i formarna. Grädda pajerna mitt i ugnen i 20–25 min, tills fyllningen stannat. Låt pajerna svalna och låt dem stå kallt, gärna till nästa dag. Servera pajerna med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?