Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötsyrlig potatis med kapris, gröna äpplen och gräslök

En potatisvariant som är praktisk på julbordet och bidrar med -massor av smak.

Sötsyrlig potatis med kapris, gröna äpplen och gräslök
Sötsyrlig potatis med kapris, gröna äpplen och gräslök
Sötsyrlig potatis med kapris, gröna äpplen och gräslök
Sötsyrlig potatis med kapris, gröna äpplen och gräslök Foto: Ulrika Ekblom

Sötsyrlig potatis med kapris, gröna äpplen och gräslök

  • 1 kgmandelpotatis
  • 1gräslök- liten knippa
  • 1grönt äpple
  • 4 mskkapris
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Dressing

  • 1 litengul lök
  • 4vitlöksklyftor
  • 0,75 dläppelcidervinäger
  • 0,5 dlvatten
  • 0,75 dlhonung
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2lagerblad
  • 8kryddpepparkorn
  • 0,75 msksalt
  • 2 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten på låg värme. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.

  2. Dressing: Skala och finhacka löken. Skala och krossa vitlöken. Koka upp lök och vitlök med övriga ingredienser till dressingen och låt småputtra ca 30 min. Sila dressingen.

  3. Finhacka gräslöken. Kärna ur och fintärna äpplet.

  4. Halvera potatisen och häll över dressingen. Blanda i gräslök, äpple och kapris. Krydda med salt och peppar. Servera potatisen till lax eller sill.

Vad tyckte du om receptet?