Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötsyrlig kycklinggryta

Recept på sötsyrlig smakrik kycklinggryta med mycket grönsaker och försiktig hetta av thaichili.

Sötsyrlig kycklinggrytaSötsyrlig kycklinggrytaSötsyrlig kycklinggryta
Foto: Ulf Svensson

Kycklinggryta

  • 500 gkycklingfilé
  • 5 dlvatten
  • 4 mskkonc kycklingfond
  • 4rabarberstjälkar- (300 g)
  • 1thaichili- röd
  • 1,5 dlråsocker
  • 1 tsksalt
  • 2 msksherryvinäger
  • 3 msktomatpuré
  • 1paprika- röd
  • 1paprika- grön
  • 2knipplökar
  • 1 burkvattenkastanjer- (225 g)
  • 1,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 100 gböngroddar- färska

Tillbehör

  • ris- gärna basmati

Gör så här

  1. Blanda vatten och kycklingfond i en rymlig kastrull. Ansa och finstrimla rabarber. Kärna ur och strimla chilin.Lägg allt i en  kastrull. Tilllsätt socker, salt, vinäger och tomatpuré. Koka upp och låt sjuda 10 min.

  2. Ansa och kärna ur paprikorna. Skär dem i ca 2 cm stora bitar. Ansa och grovhacka lökarna, häll av och skär vattenkastanjerna i bitar. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar.

  3. Lägg kycklingbitarna i den heta buljongen och låt dem sjuda ca 2 min. Lägg i paprika, lök och kastanjer och koka ca 3 min. Rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten. Tillsätt redningen och låt koka upp.

  4. Blanda ner böngroddar strax före servering. Servera ris till grytan.

Vad tyckte du om receptet?