Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötsyrlig key lime pie med grädde

För den som gillar fräscha och syrliga bakverk är key lime pie den ultimata pajen. Den klassiska pajen har fått sitt namn efter de små key lime-frukterna som växer i Florida Keys.

Sötsyrlig key lime pie med gräddeSötsyrlig key lime pie med gräddeSötsyrlig key lime pie med grädde
Foto: Åsa Swanberg

Fyllning

  • 4lime
  • 1 burksötad kondenserad mjölk- (400 g)
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2äggulor
  • 2ägg

Botten

  • 15digestivekex
  • 100 gsmör- rumsvarmt

Topping

  • 2 dlvispgrädde
  • limeskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skrubba limefrukterna. Riv skalet av två av dem och pressa saften ur alla. Rör ihop kondenserad mjölk, limesaft och -skal och vaniljsocker med en slickepott. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör ihop det till en slät smet. Låt fyllningen stå och dra i 15–20 min i rumstemperatur.

  2. Mixa digestivekexen i en matberedare. Tillsätt smör och mixa ihop det. Tryck ut blandningen i en pajform, 22–24 cm i diameter, upp på kanten. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10 min.

  3. Häll fyllningen i pajskalet genom en finmaskig sil. Grädda pajen mitt i ugnen i 15–20 min.

  4. Låt pajen kallna och låt den stå i kylskåp i 2 tim. Vispa vispgrädden medelfast och spritsa eller klicka ut den på pajen. Toppa med limeskal.

Vad tyckte du om receptet?