Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötsyrlig gös med rödlöksmarmelad

Att steka fisk är något av det snabbaste och enklaste man kan göra.

Och innehållet i asiatiska flaskor ger fisken en oväntad smak.

Sötsyrlig gös med rödlöksmarmelad
Sötsyrlig gös med rödlöksmarmelad
Sötsyrlig gös med rödlöksmarmelad

Ingredienser

  • 250 ggösfilé- eller annan vit fisk med skinn
  • 1 tskrapsolja
  • 2 krmsalt

RÖDLÖKSMARMELAD

  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyfta
  • 1,5 msksoja- mörk
  • 1 mskmuscovadosocker
  • 0,5 msklimesaft- pressad
  • 1 mskfisksås

TILLBEHÖR

  • 1 påsebabyspenat- (80 g)
  • ris- kokt 175 g per person

Gör så här

  1. 1.Skär fisken i bitar. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek fisken med skinnsidan ner i 2 min. Salta. Vänd fisken och stek ytterligare 1 minut. Ta upp fisken och håll den varm.

  2. Skala och skiva rödlök och vitlök fint. Sänk värmen och stek löken i stekpannan efter fisken ca 2 min. Tillsätt sojasås, socker, limesaft och fisksås. Låt det koka ihop med löken. Häll lökblandningen över fisken och servera med babyspenat och ris. Ca 430 kcal/portion varav ca 7 g fett ca 59 g kolhydrater ca 31 g protein

Vad tyckte du om receptet?