Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötsur rödlök

Servera sötsur rödlök som tilltugg med rostat bröd eller som tillbehör till grillat kött.

Sötsur rödlökSötsur rödlökSötsur rödlök

Ingredienser

  • 2rödlök- med blast (ca 500 g)
  • 50 gsmör
  • 1 mskolivolja
  • 2 mskfruktsocker
  • 0,75 dlvitvinsvinäger
  • 1 tskgourmetsalt
  • 1 nypapeppar
  • rosmarin- några kvistar

Gör så här

  1. Ta bort ytterskalet på lökarna, behåll lite av blasten. Skär löken i halvor.

  2. Sätt ugnen på 175°. Smält smör i en ugnssäker form med lock. Tillsätt olja och rör ner socker och vinäger. Lägg i löken och lägg på locket. Salta, peppra och tillsätt rosmarinkvistarna. Stek mitt i ugnen ca 1 timme.

Vad tyckte du om receptet?