Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krondill sätter härlig smak på lammgrytan
Skär lammköttet i 3 × 3 centimeter stora tärningar. Koka upp vattnet i en gryta och tillsätt köttbuljongtärningen, salt och vitpepparkorn. Lägg gärna vitpeppar i en tekula i grytan.
Lägg köttet i den kokande buljongen lite i taget låt buljongen koka upp mellan omgångarna. Skala och klyfta löken och tillsätt tillsammans med lagerblad och krondillsstjälkar. Låt köttet sjuda cirka 45 minuter tills det är mört. Skala och skiva morötter och palsternackor och tillsätt dem efter 15 minuter.
Ta upp tekulan med vitpepparkornen. Skaka samman vetemjöl och matlagningsgrädde till en redning. Rör ner den i grytan och låt grytan koka i 5 minuter. Smaksätt med ättiksprit, socker, salt och peppar.
Fräs grovt skuren svartkål i en het stekpanna med olivolja i cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Skala och skiva polkabetor på mandolin i tunna skivor. Lägg dem i iskallt vatten i cirka 15 minuter.
Servera grytan med svartkål och skivad polkabeta. Garnera med krondill.
Recept från Mitt kök