Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötsalta karamellpopcorn

Kan det här vara det godaste snackset? Söta, salta och fluffiga popcorn med ett krispigt kolatäcke. De är försvinnande goda. Var snabb efter att popcornen täckts med kolasåsen, de stelnar snabbt.

Sötsalta karamellpopcorn
Sötsalta karamellpopcorn
Sötsalta karamellpopcorn
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 påsepopcorn- för mikron (80 g)
  • 100smör
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskljus sirap
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 krmflingsalt
  • 0,5 tskbakpulver

Gör så här

  1. Poppa popcornen och lägg dem i en stor, vid bunke. Ta fram en plåt med bakplåtspapper, en slickepott och två skedar. 

  2. Smält samman smör, socker och sirap i en kastrull på medelvärme. Låt koka upp och låt såsen koka i ca 5 min på medelvärme, rör inte efter att den börjar koka!

  3. Rör i vaniljsocker och flingsalt och fortsätt koka i 20 sek.

  4. Rör i bakpulvret och ta av kastrullen från värmen. Ringla snabbt såsen över popcornen, använd slickepotten, och ta hjälp av skedarna för att blanda om så att såsen snabbt täcks kring alla popcorn.

  5. Häll ut popcornen på plåten, sprid ut dem och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?