Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
"Den här sötsalta kycklingpastan var en av mina döttrars älsklingsrätter när de var små. Men den passar även vuxna i smaken. Ursprungligen kommer receptet från ett receptkort från mataffären och hette då hyttekyckling." / Suzanne Ribbing, chefredaktör Allt om Mat.
Sätt ugnen på 200°. Putsa kycklinglårfiléerna och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
Blanda soja och sirap. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och häll över soja- och sirapsblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 70°.
Hacka basilikan. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Blanda hacket med olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Blanda pastan med olivoljeblandningen. Riv parmesanen.
Lägg rucola i botten på ett stort fat. Lägg på pastan och toppa med kyckling. Garnera med basilika och servera med pinjenötter, parmesan och sky från kycklingen.