Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötsalt kycklingpasta

"Den här sötsalta kycklingpastan var en av mina döttrars älsklingsrätter när de var små. Men den passar även vuxna i smaken. Ursprungligen kommer receptet från ett receptkort från mataffären och hette då hyttekyckling." / Suzanne Ribbing, chefredaktör Allt om Mat. 

Sötsalt kycklingpasta
Sötsalt kycklingpasta
Sötsalt kycklingpasta
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 gtagliatelle
  • 600 gkycklinglårfilé
  • 1 tsksalt- + 2 krm
  • 2 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 1 dlsoja- japansk
  • 1 dlsirap- mörk
  • 1 msksmör
  • 1 krukabasilika
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 dlpinjenötter
  • 100 gparmesan
  • 100 grucola

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Putsa kycklinglårfiléerna och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. 

  2. Blanda soja och sirap. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och häll över soja- och sirapsblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 70°. 

  3. Hacka basilikan. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Blanda hacket med olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Blanda pastan med olivoljeblandningen. Riv parmesanen. 

  5. Lägg rucola i botten på ett stort fat. Lägg på pastan och toppa med kyckling. Garnera med basilika och servera med pinjenötter, parmesan och sky från kycklingen. 

Vad tyckte du om receptet?