Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatissoppa med harissa, ingefära och koriander

Sötpotatissoppa med harissa, ingefära och koriander är en matig soppa med kokosmjölk, lime och chili. Harissa är en tunisisk chilipasta med vitlök.

Sötpotatissoppa med harissa, ingefära och koriander
Sötpotatissoppa med harissa, ingefära och koriander
Sötpotatissoppa med harissa, ingefära och koriander
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2sötpotatisar- (à 300 g)
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 msksmör
  • 1 msktomatpuré
  • 1 mskingefära- riven
  • 1 mskharrissapasta
  • 1 krmchiliflakes
  • 8 dlvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar- eller hönsbuljongtärningar
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 1 msklime- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • salta jordnötter
  • sakurakrasse
  • chiliflakes
  • koriander

Gör så här

  1. Skala sötpotatis, lök och vitlök. Skär sötpotatisen i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Hacka lök och vitlök.

  2. Fräs lök och vitlök med tomatpurén i smör i en gryta. Tillsätt sötpotatis, ingefära, harissa och chiliflakes och fräs ca 1 minut. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Sjud under lock ca 10 min.

  3. Häll kokosmjölken i grytan och koka ytterligare ca 10 min, tills sötpotatisen är mjuk. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaksätt med limesaft och krydda med salt och peppar. Toppa med jordnötter, krasse, chiliflakes och koriander.

  4. Fler vegetariska recept? Följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego

Vad tyckte du om receptet?