Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på soppa på sötpotatis, toppad med fetaost. Sötpotatisen kan bytas ut mot färska knippmorötter.
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovhacka sötpotatis.
Fräs löken, vitlöken och kryddorna i oljan, cirka 3 minuter. Tillsätt potatisen och de smulade buljongtärningarna, fräs i cirka 5 minuter, rör om då och då.
Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud under lock i cirka 25 minuter tills potatisen är helt mjuk.
Finfördela soppan i matberedare eller med stavmixer och späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Låt svalna och kyl soppan.
Smula fetaosten och blanda den med chiliflingor och timjanblad.
Sätt ugnen på grill 250 grader. Klipp tortillabröden i snibbar. Pensla med oljan och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen till tortillasnibbarna får fin färg, i cirka 3 minuter.
Servera soppan med fetaostströssel och tortillasnibbar.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök