Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 18g
Protein: 23g
Kolhydrater: 79g
Sötpotatissoppa med chorizo är en värmande och god soppa. Välj gärna en färsk chorizo, den är mycket enklare att smula sönder.
Skala och skär sötpotatisen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin, spara gärna lite chili till garnering.
Fräs potatis, lök, vitlök och chili i 2 msk olja ca 3 min. Häll på 12 dl vatten och lägg i buljongtärningarna. Låt koka upp och sjud soppan under lock ca 10 min.
Dra bort skinnet från korven och smula inkråmet. Stek den knaprigt i en stekpanna. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner bönorna i korvfräset.
Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Toppa soppan med korvfräs och eventuellt sparad chili. Servera med baguette.