Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sötpotatissallad med kryddigt matvete och halloumi smaksätts med apelsin. När sötpotatisen rostas får den mer smak. Får du tag på sötpotatis i olika färger blir rätten extra vacker!
Sätt ugnen på 225° varmluft. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen, men halvera kok-tiden. Häll bort eventuellt överblivet vatten och lägg matvetet i en ugnssäker form.
Skölj apelsinen i ljummet vatten och riv skalet. Finhacka broccolin och blanda den med matvetet. Tillsätt apelsinskal, 2 msk olja, chiliflakes, 1/2 tsk flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen 10–15 min, tills matvetet blivit gyllene.
Skölj sötpotatisen och skär i större tärningar. Blanda med 2 msk olja och 1 tsk flingsalt på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen tills den är mjuk och fått färg, 25–30 min.
Dressing: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
Skär halloumin i skivor och stek den gyllene på båda sidor i 1 msk olja.
Lägg matvete, sötpotatis och halloumi på ett fat. Toppa med vattenkrasse eller rucola. Ringla över lite av dressingen och servera resten vid sidan om.
Fler vegetariska recept? Följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego