Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatissallad med fetaost

Sötpotatissallad med fetaost är både en söt och salt sallad. Sötpotatis gör sig bra i varma sallader. Du kan byta ut koriandern mot bladpersilja om du vill.

Sötpotatissallad med fetaost
Sötpotatissallad med fetaost
Sötpotatissallad med fetaost
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 800 gsötpotatis
  • 23 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt- + 1 tsk
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 70 grucola
  • 2 dlsvarta linser- (beluga- eller puylinser)
  • 150 gfetaost
  • 0,5 dlmandelspån- rostade
  • 0,5 krukakoriander

Apelsindressing

  • 1apelsin- gärna ekologisk
  • 1 dlolivolja
  • 1 msksenap- grovkornig osötad
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Blanda potatisen med olja och 1 tsk flingsalt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min tills potatisen fått lite färg. Ta ut och blanda sötpotatisen med 1 tsk flingsalt och peppar.

  2. Koka linserna enligt förpackningen anvisning. Låt dem rinna av genom en sil.

  3. Dressing: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Vispa ihop alla ingredienser.

  4. Blanda sötpotatis och linser med det mesta av rucola, fetaost och dressing. Lägg salladen på ett fat. Smula över resten av fetaosten och toppa med resten av rucolan, rostade mandelspån och koriander.

Vad tyckte du om receptet?