Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatis­pudding

Recept av Tareq Taylor på sötpotatis­pudding. Puddingen serveras ljummen med lättvispad grädde.

Sötpotatis­pudding
Sötpotatis­pudding
Sötpotatis­pudding
Recept på sötpotatis­pudding. Foto: Peter Carlsson

Ingredienser

  • 2sötpotatisar- (à 400 g)
  • 4ägg
  • 0,75 dlmjölk
  • 1,25 dlfarinsocker
  • 25 gsmör- rumsvarmt
  • 2 mskvaniljsocker
  • 1 msksirap- mörk
  • 1 mskrom- mörk
  • 0,5 tskkanel
  • 0,5 tskingefära- mald
  • 1 krmsalt

Pralintopping

  • 1,5 dlcashewnötter- grovt hackade
  • 1 dlfarinsocker
  • 2 msksmör

Tillbehör

  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Picka potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Låt potatisen svalna och skala den. Mixa den slät med mixerstav.

  2. Vispa alla ingredienser till puddingen i en stor skål med elvisp till en luftig smet.

  3. Häll smeten i en smord ugnssäker avlång form, 2 liter, och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Pralintopping: Blanda nötter, socker och smör. Ta ut puddingen och fördela pralinsmeten över. Grädda ytterligare 20–25 min.

  5. Servera puddingen ljummen med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Tareq Taylor: