Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept av Tareq Taylor på sötpotatispudding. Puddingen serveras ljummen med lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 175°. Picka potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Låt potatisen svalna och skala den. Mixa den slät med mixerstav.
Vispa alla ingredienser till puddingen i en stor skål med elvisp till en luftig smet.
Häll smeten i en smord ugnssäker avlång form, 2 liter, och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Pralintopping: Blanda nötter, socker och smör. Ta ut puddingen och fördela pralinsmeten över. Grädda ytterligare 20–25 min.
Servera puddingen ljummen med vispad grädde.