Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatispommes med primörer, mizuna och rödbetshummus

Här samlas massor av sköna smaker på samma fat! En god rödbetshummus passar utmärkt till läckra primörer. Servera med honungsbalsamico.

Sötpotatispommes med primörer, mizuna och rödbetshummus
Sötpotatispommes med primörer, mizuna och rödbetshummus
Sötpotatispommes med primörer, mizuna och rödbetshummus
Wolfgang Kleinschmidt

Sötpotatispommes

  • 1sötpotatis
  • 5 dlolja- till fritering
  • salt

Supersallad

  • 70 gmizunasallad- eller rucola
  • 100 grödkål
  • 2 mskmullbär- torkade
  • 1 mskgojibär
  • 1 dlbjörnbär
  • 1 dlhallon
  • 1 dlnötter- rostade och pumpakärnor, rostade i en torr stekpanna

Rödbetshummus

  • 3rödbetor- kokta
  • 1 pktkikärter- 400 g
  • 12vitlöksklyftor- pressade
  • 1 msktahini (sesampasta)- eller mandelsmör
  • 2 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar- malen

Honungsbalsamico

  • 1 mskkrossade tomater
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskhonung

Primörer

  • morötter
  • rädisor

Gör så här

  1. Sötpotatispommes: Tvätta, torka och skär potatisen i centimetertjocka strimlor.

  2. Värm oljan till 160-170 grader och fritera lite i taget.

  3. Vänd upp på ett bakplåtspapper och strö över salt.

  4. Supersallad: Lägg upp salladen på ett fat, strimla rödkålen och blanda i. Lägg över resten av ingredienserna.

  5. Rödbetshummus: Mixa alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.

  6. Honungsbalsamico: Rör ihop ingredienserna till dressingen.

  7. Primörer: Servera primörerna som tillbehör.

  8. Servering: Lägg upp sötpotatispommes, supersallad, primörer och rödbetshummus och servera med honungsbalsamico.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök