Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sötpotatisplättar med lins- och blomkålssallad. Plättarna är lättgjorda och goda med sin sötaktiga smak. Hittar du inte blomkålsris kan du grovriva blomkål i stället.
Skala och grovskiva sötpotatisen. Lägg den i mixerskål eller matberedare och tillsätt kikärter, 1/2 dl kikärtsspad, majsstärkelse och salt. Mixa slätt.
Klicka ut potatiskrämen i en stekpanna med olja. Stek på medelvärme på båda sidor tills plättarna fått fin färg, ca 5 min. Lägg plättarna på ett fat.
Skiva gurkan. Repa och grovhacka persiljan. Gröp ur granatäpplet.
Koka blomkålsriset i lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av i sil under kallt vatten. Skölj linserna i kallt vatten. Blanda ris, linser, salladsmix, gurka, granatäpple, persilja och mandlar. Tillsätt citronsaft, olja, salt och peppar och blanda.
Dressing: Lägg tahini, olja, citronsaft, honung, salt och peppar i en skål och mixa slätt med mixerstav.
Servera plättarna med sallad och dressing.