Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatispizza med picklad lök

Lättlagat recept på pizza med sötpotatis och mozzarella.

Sötpotatispizza med picklad lökSötpotatispizza med picklad lökSötpotatispizza med picklad lök
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

    Botten

    • 25 gjäst
    • 1,5 dlvatten- ljummet, 37 grader
    • 0,5 tskströsocker
    • 1 tskflingsalt
    • 3 mskolivolja
    • 3 dlvetemjöl- cirka

    Fyllning

    • 1rödlök
    • 1citron- pressad saft
    • 1 mskagavesirap
    • 200 gsötpotatis- cirka
    • 2 dltomatsås
    • 2mozzarella
    • 2 krmchiliflakes
    • flingsalt
    • 1,5 dlsvarta oliver
    • 4 mskolivolja
    • rucola

    Gör så här

    1. Botten: Smula jästen i en bunke och rör ut i det ljumma vattnet. Blanda i socker, salt och olivolja. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.

    2. Låt jäsa under duk cirka 1 timme. Under tiden: Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda citronsaft och agavesirap. Vänd ner löken. Låt marinera minst 30 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

    3. Skala sötpotatisen. Hyvla den tunt, helst på mandolin.

    4. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela i två delar och kavla ut till pizzor. Lägg pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.

    5. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

    6. Ta ut och toppa med den picklade löken och rucola.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept: Caroline Hofberg

    Recept från Mitt kök