Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatismuffins med chorizo & lök

Kryddig och krämig muffins som mättar gott. Laktosfri.

Sötpotatismuffins med chorizo & lök
Sötpotatismuffins med chorizo & lök
Sötpotatismuffins med chorizo & lök
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 450 gsötpotatis
  • salt
  • peppar
  • smör- till stekning
  • 2 stgula lökar
  • 1,5 tsktimjan
  • 2 stchorizo
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 3ägg

Gör så här

  1. Koka sötpotatisen tills den är mjuk. Skala och mosa den grovt i en bunke. Salta och peppra. Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en muffinsplåt. Denna smet är lite tung och lämpar sig därför bra i en aluminiumform.

  2. Strimla och stek lök på svag värme i cirka 5 minuter. Tillsätt timjan. Tärna korven och stek med löken tills den fått färg. Ställ åt sidan.

  3. Blanda mjöl och bakpulver.

  4. Blanda ner korvmix, ägg och sist mjölblandingen i potatismoset. Rör till en jämn smet, den blir rätt tjock.

  5. Lägg en klick smet i varje form. Grädda i ugnen i cirka 25 min eller tills de fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök