Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatishummus  

Sötpotatishummus kan göras dagen före servering.

Elisabeth Johansson
Sötpotatishummus  
Sötpotatishummus  
Sötpotatishummus  
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1sötpotatis
  • 1 förpkikärter- (400 g)
  • 23vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja- + 3 msk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera sötpotatisen på mitten och lägg den på en plåt med snittytan uppåt. Ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills potatisen är mjuk. Låt den svalna lite.

  2. Gröp ut innehållet ur potatisen, mixa med kikärter, skalad vitlök och 3 msk olja. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?