Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatisgryta med chipotle och aubergine

Servera gärna ris till den här vegetariska grytan.

Sötpotatisgryta med chipotle och aubergine
Sötpotatisgryta med chipotle och aubergine
Sötpotatisgryta med chipotle och aubergine
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 3sötpotatisar
  • 1gul lök
  • 1paprika- gul
  • 1röd paprika
  • 1aubergine
  • smör- till stekning
  • salt
  • peppar- svart- eller vit,malen
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 burkkokosmjölk- cirka 400 g
  • 0,5 dlchipotle chili pasta
  • 2 krmcajennepeppar
  • 1röd chili
  • 1 dljordnötter

Att strö över

  • evkoriander- eller persilja

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär auberginen i bitar.

  2. Fräs i omgångar sötpotatisen i smör i stekpanna eller gryta. Stek löken och paprikan. Fräs auberginen, salta och peppra och lägg bitarna åt sidan.

  3. Lägg sötpotatisen, löken och paprikan i grytan. Lägg i vitlöken. Häll i kokosmjölken, chipotlepastan och krydda med kajennpeppar. Skiva chilin och lägg i.

  4. Koka upp grytan och låt den sjuda tills sötpotatisen mjuknat något, det tar cirka 10-15 minuter. Rör om några gånger emellanåt.

  5. Lägg i auberginbitarna, strö över jordnötter och eventuellt koriander eller persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Tips: äter man kött passar den väldigt bra ihop med detta recept på jerk chicken.

Recept från Mitt kök