Tips: äter man kött passar den väldigt bra ihop med detta recept på jerk chicken.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera gärna ris till den här vegetariska grytan.
Skala och skär sötpotatisen i bitar. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär auberginen i bitar.
Fräs i omgångar sötpotatisen i smör i stekpanna eller gryta. Stek löken och paprikan. Fräs auberginen, salta och peppra och lägg bitarna åt sidan.
Lägg sötpotatisen, löken och paprikan i grytan. Lägg i vitlöken. Häll i kokosmjölken, chipotlepastan och krydda med kajennpeppar. Skiva chilin och lägg i.
Koka upp grytan och låt den sjuda tills sötpotatisen mjuknat något, det tar cirka 10-15 minuter. Rör om några gånger emellanåt.
Lägg i auberginbitarna, strö över jordnötter och eventuellt koriander eller persilja.
Tips: äter man kött passar den väldigt bra ihop med detta recept på jerk chicken.
Recept från Mitt kök