Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatischips

Det tar lite tid att fritera rotfrukter själv, men det är absolut mödan värt! Sötpotatischips är ett utmärkt drinktilltugg, sött och salt på samma gång.

SötpotatischipsSötpotatischipsSötpotatischips
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2sötpotatisar- (à ca 300 g)
  • 5 dlrapsolja
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär dem i tunna skivor, gärna på mandolin. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka dem torra i en kökshandduk.

  2. Hetta upp oljan till 180° i en fritös eller gryta. Fritera potatisskivorna i omgångar tills de fått fin färg och blivit knapriga. Salta och låt potatisskivorna rinna av på hushållspapper.

Vad tyckte du om receptet?