Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här kakan blir extra saftig tack vare sötpotatisen, dessutom är den fri från både gluten och socker. Passar bra att servera som dessert ihop med lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en form, cirka 22 × 22 centimeter.
Blanda ihop matolja, stevia eller sötströ, kakao, vanilj pulver, bakpulver, bikarbonat, mandelmjöl och ägg i en bunke med elvisp.
Vänd sist i sötpotatis, choklad och hackade pekannötter.
Häll upp smeten i formen, lägg på de hela pekannötterna i rader.
Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna.
Hacka chokladen och smält den i mikron. Ringla chokladen över kakan.
Skär upp kakan i bitar och servera med lättvispad grädde.
Recept från Mitt kök