Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatisbiffar med rökt paprika, halloumi och srirachayoghurt

Vegetariska biffar är smart vardagsmat som kan varieras i det oändliga. Men med sötpotatis och halloumi blir det ruskigt gott! Servera gärna med ris och srirachayoghurt. 

Sötpotatisbiffar med rökt paprika, halloumi och srirachayoghurtSötpotatisbiffar med rökt paprika, halloumi och srirachayoghurtSötpotatisbiffar med rökt paprika, halloumi och srirachayoghurt
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1sötpotatis- stor (400 g)
  • 150 ghalloumiost
  • 2salladslökar
  • 0,5 tskpaprikapulver- rökt
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1ägg
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 2 mskolivolja

Srirachayoghurt

  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskmynta- hackad eller 1 tsk torkad
  • 0,5 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksrirachasås- eller annan stark sås

Tillbehör

  • matkorn eller ris

Gör så här

  1. Srirachayoghurt: Rör ihop yoghurten med olja, mynta, vinäger, salt och peppar. Tillsätt srirachasås till önskad styrka.

  2. Skala och grovriv sötpotatisen. Grovriv halloumin. Ansa och strimla salladslöken. Blanda potatis, ost och lök. Krydda med paprikapulver, salt och peppar och rör runt så att allt blandas. Tillsätt ägg och mjöl och rör kraftigt.

  3. Forma smeten till bollar. Platta till och stek dem gyllene i olja, 2–3 min på varje sida. Servera  biffarna direkt med yoghurtsås och matkorn eller ris.

Vad tyckte du om receptet?