Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatisbakad lax

Gott till laxen är glasnudelsallad eller ris och sweet chilisås.

Sötpotatisbakad lax
Sötpotatisbakad lax
Sötpotatisbakad lax
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 portionsbitarlaxfilé- à 150 g
  • flingsalt
  • 200 gsötpotatis
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 mskingefära- färsk riven
  • 1lime- rivet skal
  • 0,5 dlkoriander- hackad
  • 0,5 krmcayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt.

  2. Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida. Blanda creme fraiche, ingefära, limeskal, koriander och cayennepeppar. Krydda med salt.

  3. Klicka potatissmeten på laxen. Baka i mitten av ugnen tills toppingen har vacker färg och laxen knappt är genomstekt, 12–15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök