Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatis- och morotssoppa med yoghurt

Sötpotatis- och morotssoppa med yoghurt
Sötpotatis- och morotssoppa med yoghurt
Sötpotatis- och morotssoppa med yoghurt
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 stbananschalottenlökar
  • 1 stvitlöksklyfta- hackad
  • 1 mskolivolja
  • 1 stsötpotatis
  • 3 stmorötter
  • 7 dlvatten
  • 2,5 mskkycklingfond- konc.
  • 2 tskingefära- färsk, riven
  • 1 stapelsin- pressad saft från
  • salt- svartpeppar

Servera med

  • turkisk yoghurt
  • pumpakärnor
  • rågbröd- grovt

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta utan att löken tar färg. Skala och skiva sötpotatis och morötter och låt dem fräsa med någon minut.

  2. Tillsätt vatten, kycklingfond och ingefära i grytan. Koka på medelvärme under lock tills rotfrukterna är mjuka, cirka 15 minuter beroende på hur tjocka skivorna av rotfrukterna är.

  3. Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i grytan eller i en mixerbägare.

  4. Smaksätt soppan i grytan med apelsinsaft och rivet skal, salt och peppar.

  5. Servera i glas med ringlad turkiskt yoghurt och pumpakärnor. Ett grovt rågbröd är också gott till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök