Recept på vegetariska sötpotatis- och linsbiffar.Foto: Katja Ragnstam
(Betyg: 3,8 · 19 röster)
Ingredienser
6personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 dlröda linser
2sötpotatisar- små (à 250 g)
1rödlök
1 klyftavitlök
3ägg
0,5 dlströbröd
1 tskgrönsaksbuljongspulver
0,5 tsksambal oelek
0,25 tskspiskummin- mald
2 mskpersilja- hackad
2 tsksalt
1 krmsvartpeppar- nymald
3 mskrapsolja
Gör så här
Koka linserna i saltat vatten enligt anvisning på förpackning.
Skala och skär sötpotatisen i bitar. Mixa i matberedaren tills den är finhackad. Skala och finhacka löken. Skala och pressa vitlöken.
Blanda alla ingredienser. Krydda med salt och peppar. Låt smeten stå ca 5 min.
Forma smeten till biffar och stek dem i olja tills de fått fin färg, 4–5 min på varje sida.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 19 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!