Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatis med svampsallad

Bakade klyftor av sötpotatis tillsammans med stark chilismakande keso och en syrlig svampsallad.

Söt melon- och kiwisoppa efteråt.

Sötpotatis med svampsallad
Sötpotatis med svampsallad
Sötpotatis med svampsallad

Ingredienser

  • 400 gsötpotatis
  • 1 tskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 msklime- pressad

Svampsallad

  • 100 gchampinjoner- skivade
  • 2salladslökar- strimlade
  • 1 tskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 1 tskvinäger

Servera med

  • 3 mskkeso chili

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Borsta sötpotatisen och dela den på längden i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnssäker form. Pensla med oljan blandad med salt och limesaft.

  2. Baka i ugnen ca 25 minuter tills klyftorna känns mjuka.

  3. Svampsallad: Fräs under tiden champinjoner och lök i lite olja. Smaka av med salt och vinäger. Servera bakade sötpotatisklyftor tillsammans med svampsallad och keso.

Vad tyckte du om receptet?