Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Allt på en plåt-mat när den är som bäst. Sötpotatis i klyftor som toppas med rosmarin, timjan och salt. Potatisen toppas sedan med blåmögelost, lök och smetana. Kombon av sött och salt är helt oslagbar i den här rätten. Fräsch syrlig gräddfil eller smetana till, blir pricken över i. Servera som förrätt för fyra eller huvudrätt för två.
Sätt ugnen på 225°. Skala eller skölj potatisen väl och skär den i klyftor. Lägg potatis och de hela oskalade vitlöksklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla potatisklyftorna med olja. Repa över rosmarinblad och strö på timjan och salt.
Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min tills potatis och vitlök är mjuka.
Smula osten. Skala och finstrimla löken. Strö ost och lök över potatisen. Krydda med peppar och servera med gräddfil.