Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatis med blåmögelost

Allt på en plåt-mat när den är som bäst. Sötpotatis i klyftor som toppas med rosmarin, timjan och salt. Potatisen toppas sedan med blåmögelost, lök och smetana. Kombon av sött och salt är helt oslagbar i den här rätten. Fräsch syrlig gräddfil eller smetana till, blir pricken över i. Servera som förrätt för fyra eller huvudrätt för två.

Sötpotatis med blåmögelostSötpotatis med blåmögelostSötpotatis med blåmögelost
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 2 storasötpotatisar
  • 68vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 2rosmarinkvistar
  • 1 msktimjanblad- plockade
  • 1 tskflingsalt
  • 150 gblåmögelost
  • 1 litenrödlök
  • 1 krmnymald svartpeppar

Tillbehör

  • 2 dlgräddfil- eller smetana

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala eller skölj potatisen väl och skär den i klyftor. Lägg potatis och de hela oskalade vitlöksklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla potatisklyftorna med olja. Repa över rosmarinblad och strö på timjan och salt.

  2. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min tills potatis och vitlök är mjuka.

  3. Smula osten. Skala och finstrimla löken. Strö ost och lök över potatisen. Krydda med peppar och servera med gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?