Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sötpotatis-bearnaise

En kul variant på bearnaise som blir lite tjockare i konsistensen och därför passar bra till grillat.

Sötpotatis-bearnaise
Sötpotatis-bearnaise
Sötpotatis-bearnaise
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 storsötpotatis
  • 1schalottenlök
  • 4 mskrödvinsvinäger
  • 3 mskvatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 23 msksmör- mjukt
  • 2 mskdragon- hackad färsk
  • 1 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i stora bitar. Koka bitarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, det tar cirka 10-15 minuter. Häll av vattnet.

  2. Finhacka löken. Koka upp löken i vinäger och vatten i en kastrull. Koka samman tills vätskan reducerats till hälften.

  3. Sila bort löken och mät upp så att mängden vinäger är cirka 1⁄2 deciliter. Späd med vatten om det behövs för att få rätt mängd.

  4. Mixa sötpotatisen med vinägern, smaka av med salt och peppar. Mixa ner smöret och tillsätt dragon och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök