Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En kul variant på bearnaise som blir lite tjockare i konsistensen och därför passar bra till grillat.
Skala och skär sötpotatisen i stora bitar. Koka bitarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, det tar cirka 10-15 minuter. Häll av vattnet.
Finhacka löken. Koka upp löken i vinäger och vatten i en kastrull. Koka samman tills vätskan reducerats till hälften.
Sila bort löken och mät upp så att mängden vinäger är cirka 1⁄2 deciliter. Späd med vatten om det behövs för att få rätt mängd.
Mixa sötpotatisen med vinägern, smaka av med salt och peppar. Mixa ner smöret och tillsätt dragon och persilja.
Recept från Mitt kök