Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sotostgratinerade fikon

Till fikonen passar det bra med Monte Enebro eller Morbier. Monte Enebro är en halvhård spansk getost. Den har en mjuk syra och en smörig, rund smak. Morbier har en nötaktig och lite fruktig smak och passar bra att smälta.

Sotostgratinerade fikon
Sotostgratinerade fikon
Sotostgratinerade fikon

Fikon

  • 4fikon
  • 60 gsotost- t ex Morbier eller Monte Enebro
  • 12 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • charkuterier- t ex tryffelsalami
  • rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader grill.

  2. Skär ett kryss i varje fikon och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Fördela osten över fikonen och sätt in plåten högt upp i ugnen 4–5 min, tills osten smält.

  4. Ta ut fikonen, ringla över honung och servera med charkuterier.

Vad tyckte du om receptet?