Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En gammal strömmingsklassiker som brukade stekas direkt på spishällen när man hade vedeldad spis. Servera med kokt färskpotatis eller potatismos och citron.
Sotare: Rensa strömmingarna, men låt huvudet och ryggbenen vara kvar. Skölj strömmingarna och vänd dem sedan i grovt salt.
i strömmingarna och halstra dem i 2 minuter på varje sida.
Dillsmör: Blanda smöret med dill, citronsaft och krydda med salt och peppar.
Ättiksprit: Rör ihop strösocker och ättika och droppa över sken.
Servering: Servera de nyhalstrade strömmingarna tillsammans med dillsmör, kokt färskpotatis eller potatismos och citron. Stek gärna citronerna på båda sidor så blir syran mildare. Garnera med dill.
Recept från Mitt kök