Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sotad skrei med smörad misosås, pak soi och rostad sesam är god fredagsmat. En klassisk vitvinssås som smaksätts med umamistinn misopasta – fullkomligt beroendeframkallande!
Koka riset enligt förpackningens -anvisning om det ska serveras till.
Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör ca 2 min. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt koka upp och sedan koka ihop tills hälften av vätskan återstår. Häll i grädden och tillsätt misopasta och vinäger. Koka ca 5 min. Mixa såsen med mixerstav och sila den. Krydda med salt. Tillsätt 1 msk smör och mixa såsen skummig.
Sätt ugnen på 150°. Massera in salt i fisken och låt stå 1–2 min. Sota fisken i en riktigt het stekpanna. Lägg den i en ugnssäker form. Häll över citronsaft och olja och tillaga fisken mitt i ugnen till 56° innertemperatur, beräkna ca 10 min.
Pak soi: Koka pak soi i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av och lägg den på tallrikar. Strö över sesamfrön och flingsalt.
Lägg fisken på pak soien. Skeda över såsen. Garnera med oxalis.