Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sotad lax med ärtcrème och mynta är en fin liten förrätt. Skär laxen i tunna skivor medan den ligger kvar i plasten, det gör att den inte går sönder när den skärs i skivor. Ta sedan ut skivorna från plasten och lägg upp på fat.
Stöt fänkålsfröna i mortel. Krydda laxen med fänkål och salt. Värm en stekpanna med olja till högsta temperatur. Stek laxen ca 20 sekunder på varje sida, om du har en brännare så elda gärna lite extra på laxen för att få en fin sotig smak. Linda in laxen i plastfolie och låt den vila i kylen ca 30 min.
Råmarinerade grönsaker: Skala kålrabbin. Finstrimla kålrabbi och vitkål. Marinera grönsakerna i citronsaft, olja och salt.
Ärtcrème: Mixa alla ingredienser i en liten matberedare eller med mixerstav.
Myntaolja: Blanda mynta och olja.
Skär laxen i tunna skivor. Ta sedan ut skivorna från plasten. Lägg upp laxen på ett fat tillsammans med ärtcrème, marinerade grönsaker och myntaolja. Garnera med myntablad.