Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Söta scones

Söta scones med grädde och sylt är en riktig klassiker som ska ätas nygräddade!

Söta scones
Söta scones
Söta scones
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 75 gsmör
  • 1 mskströsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 1ägg
  • 2 dlmjölk
  • 0,5 dltranbär- torkade

Tillbehör

  • 2 dlgrädde- vispad
  • sylt- köpt eller hemlagad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl, smör, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt ägget blandat med mjölken och mixa snabbt ihop till en smidig deg.

  2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Arbeta in tranbären. Kavla eller platta ut degen till en ca 2 cm tjock kaka. Ta ut 6-8 rundlar med kakmått, 7-8 cm i diameter. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Servera sconsen ljumma med vispad grädde och sylt.

Vad tyckte du om receptet?