Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Aprikos och kardemumma sätter smak på bullen i limpform.
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen med mjölken. Rör i strösocker och kardemumma. Tillsätt vetemjöl och smör, lite i taget, och arbeta till en smidig och blank deg i ca 10 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 2 bitar. Kavla ut degen till två rektanglar, ca 20 x 30 cm. Bred ut aprikosmarmeladen på degplattorna och fördela den rivna mandelmassan över.
Rulla ihop degen från långsidan. Tvinna de två rullarna runt varandra och lägg rullen i en smord avlång brödform, ca 2 liter.
Låt rullen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla rullen med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 20–25 min. Låt brödet svalna i formen i ca 10 min och sedan på galler under bakduk.