Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör dina egna lakritsstänger, det är inte svårt alls. Dessa blir söta och sega, men med härligt sting från salmiaken.
Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en folieform, cirka 15 × 20 centimeter.
Blanda alla ingredienser utom hushållsfärgen i en tjock bottnad kastrull. Koka upp och låt koka tills kolan har en temperatur på 122–123 grader och håller för ett kulprov. Rör om så att det inte bränner fast i botten, men rör inte hela tiden. Tillsätt hushållsfärgen.
Häll ut massan i formen och låt kolan stelna i rums temperatur över natten.
Skär kolan i bitar med vass kniv och vänd kolorna i salmiaksalt.
Recept från Mitt kök