Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sorbet med mango, thaibasilika och bubbel

En frisk och söt efterrätt med spännande smak av thaibasilika, som har en lätt anismak. Den kan ätas med sked eller vispas runt lätt och drickas som en dessertdrink. Det är gott vilket som.

Sorbet med mango, thaibasilika och bubbelSorbet med mango, thaibasilika och bubbelSorbet med mango, thaibasilika och bubbel
Mango- och thaibasilikasorbet. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 0,5 lmangosorbet
  • 1 krukathaibasilika
  • 10 clAperol
  • 3 clpressad lime
  • 46 dlmousserande vin- torrt, t ex cava

Gör så här

  1. Ta sorbeten ur frysen i 2–3 min före servering. Repa thaibasilikan.

  2. Lägg sorbeten i en mixerskål med basilika, Aperol och limesaft. Mixa snabbt ihop med en stavmixer. Fördela blandningen i glas.

  3. Toppa sorbeten med mousserande vin vid bordet så att det skummar vackert.

Vad tyckte du om receptet?