Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sorbet med lime- och honungsmarinerad melontopping

Lime­skivorna gör att sorbeten ligger stadigt på tallriken utan att glida.

Sorbet med lime- och honungsmarinerad melontoppingSorbet med lime- och honungsmarinerad melontoppingSorbet med lime- och honungsmarinerad melontopping

Ingredienser

  • 1 förpcitronsorbet- eller apelsinsorbet (ca 350 g)
  • 2lime
  • 200 gmelonklyfta- t ex honungsmelon
  • 1 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Ta ut sorbeten från frysen. Forma den till kulor med hjälp av glasskopa och lägg dem i en liten långpanna med bakplåtspapper i botten. Ställ i frysen till serveringen.

  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Strimla skalet från en halv lime och pressa ur saften från hela limen. Skär den andra limen i tunna skivor. Skala, kärna ur och skär melonen i små tärningar.

  3. Blanda limeskal, limesaft och honung i en skål. Vänd ner melontärningarna.

  4. Servera sorbeten på en bädd av limeskivor. Toppa med de marinerade melon­tärningarna.

Vad tyckte du om receptet?