Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Soppgryta med lammfärsbollar

Allt i ett, enkelt och rationellt. Lammfärsbollarna kokas direkt i squash- och tomatgrytan.

Soppgryta med lammfärsbollarSoppgryta med lammfärsbollarSoppgryta med lammfärsbollar
Soppgryta med lammfärsbollar Foto: Per Ranung

Soppgryta med lammfärsbollar

  • 600 glammfärs
  • 1 krukatimjan
  • 3 tsksalt
  • 4 krmsvartpeppar- nymald
  • 2squash
  • 2gula lökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 2 burkarkörsbärstomater- (á 400 g)
  • 2 tskströsocker

Tillbehör

  • 200 gbröd

Gör så här

  1. Hacka hälften av timjanen och blanda med färs, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till runda bollar.

  2. Ansa och skär squashen i kuber, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i olja i en gryta.

  3. Tillsätt tomater, 1 1/2 tsk salt, 2 krm peppar och socker. Låt koka ca 5 min.

  4. Lägg färsbollar och squash i grytan och låt koka utan lock ca 10 min.

  5. Strö över resterande timjan och servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?