Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Soppa med kräftstjärtar och äpple

En färggrann grönsakssoppa med ”kräftsmak” tack vare dillfröna.

Soppa med kräftstjärtar och äppleSoppa med kräftstjärtar och äppleSoppa med kräftstjärtar och äpple

Ingredienser

  • 1morot- (100 g)
  • 75 grotselleri- en bit
  • 0,5gul lök- liten,
  • 2tomater- stora, (200 g)
  • 5 dlfiskbuljong- av tärning
  • 1 msktomatpuré
  • 0,5 tskdillfrön
  • 3 mskphiladelphia- light
  • 1 nypagräslök
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- mald

Kräft- och äppelgarnering

  • 1 burkkräftstjärtar- i lag (360 g varav 170 g är kräftor)
  • 1grönt äpple
  • 2 mskgräslök- finskuren
  • 1 tskcitronsaft- pressad

Tillbehör

  • 6 skivorformbröd
  • 3 mskphiladelphia- light
  • gräslök

Gör så här

  1. Skala och skär morot, rotselleri och lök i mindre bitar. Skär också tomaterna i bitar. Koka allt i fiskbuljongen tillsammans med tomatpuré och dillfrön tills grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter.

  2. Låt kräftorna rinna av väl. Kärna ur och strimla äpplet. Blanda äpplet med kräftstjärtar, gräslök och citronsaft. 3.Mixa soppan slät i mixer tillsammans med philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar.

  3. Bred philadelphiaost på 3 av formbröden och lägg på de andra till dubbelsmörgåsar. Grilla dem på grillen eller grillpanna till fin färg. Skär dem på snedden.

  4. Lägg kräft- och äppelblandningen i djupa tallrikar och häll den varma soppan runt om garneringen. Servera soppan med de grillade smörgåsarna.

Vad tyckte du om receptet?