Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Soppa med grönkål och spenat

Soppa med grönkål och spenat är en god förrättssoppa. Förväll grönkål och spenat innan de blandas ner i soppan så behåller de sin gröna fina färg. Krasse ger god och kryddig smak.

Soppa med grönkål och spenatSoppa med grönkål och spenatSoppa med grönkål och spenat
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • 1 msksmör
  • 1potatis
  • 5 dlvatten
  • 1 kvistgrönkål- repad
  • 60 gbabyspenat
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 4rädisor
  • 1 krukavattenkrasse- eller 1 ask smörgåskrasse
  • 1 dlcrème fraiche- lätt

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen i kastrullen och häll på vatten. Sjud under lock ca 15 min.

  2. Koka under tiden upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. Lägg först i den repade grönkålen och koka ca 2 min. Lägg sedan ner spenaten och häll av i durkslag. Skölj med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Lägg kål och spenat i kastrullen med potatis. Smula ner buljongtärningen. Mixa soppan slät med mixerstav. Värm försiktigt och krydda med peppar. Strimla rädisorna och servera dem i soppan med vattenkrasse och crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?