Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Soppa med grönkål och spenat är en god förrättssoppa. Förväll grönkål och spenat innan de blandas ner i soppan så behåller de sin gröna fina färg. Krasse ger god och kryddig smak.
Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen i kastrullen och häll på vatten. Sjud under lock ca 15 min.
Koka under tiden upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. Lägg först i den repade grönkålen och koka ca 2 min. Lägg sedan ner spenaten och häll av i durkslag. Skölj med kallt vatten och låt rinna av.
Lägg kål och spenat i kastrullen med potatis. Smula ner buljongtärningen. Mixa soppan slät med mixerstav. Värm försiktigt och krydda med peppar. Strimla rädisorna och servera dem i soppan med vattenkrasse och crème fraiche.