Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mustiga härliga kryddor från Nordafrika passar perfekt att värma sig med så här års.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Strimla aprikoserna.
Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja i en gryta 2–3 min. Tillsätt quorn, mynta och spiskummin och låt fräsa med 1–2 min.
Tillsätt vatten, fond, tomater, aprikoser och russin. Koka under lock ca 20 min.
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda i kikärterna i soppan när 5 min av koktiden återstår.
Smaka av med harissa, citronsaft och salt. Vänd ner örtkryddorna och servera.