Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Somrig tiramisu med bär



Tiramisun med bär tillagas helst dagen före och blir färdig över natten i kylskåpet.

Somrig tiramisu med bär


Somrig tiramisu med bär


Somrig tiramisu med bär


PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 250 gjordgubbar
  • 1520savoiardikex- En färdig tårtbotten i stavar går också bra
  • 1,5 dlflorsocker
  • 3 mskCointreau- eller annan apelsinlikör­ (kan uteslutas)
  • 0,5 evcitron
  • 1 dlmatlagningsyoghurt
  • 250 gmascarpone- (1 burk)
  • 1 dlvispgrädde
  • 125 ghallon
  • 125 gblåbär- eller röda/svarta vinbär

Gör så här

  1. Mixa hälften av jordgubbarna med 2 biskvier. Tillsätt 1/2 dl florsocker samt likören. Eftersom bären är söta på sommaren kan du sommartid tillsätta lite citronsaft i den här jordgubbsmixen.

  2. Rör ihop yoghurt, mascarponeost och 1 dl florsocker. Vispa grädden och rör försiktigt ner i mascarponeblandningen. Smaka av om det behövs mer socker.

  3. Fyll botten i en hög fyrkantig form med biskvier.

  4. Bred på hälften av jordgubbsmixen.

  5. Täck med 1/3 av mascarpone­krämen. Lägg på 1/3 av bären.

  6. Täck helt med biskvier. Ta resten av jordgubbsmixen, 1/3 av mascarpone­krämen och en 1/3 av bären.

  7. Avsluta med mascarponekrämen. Ta den sista tredjedelen av bären som garnering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök