Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tiramisun med bär tillagas helst dagen före och blir färdig över natten i kylskåpet.
Mixa hälften av jordgubbarna med 2 biskvier. Tillsätt 1/2 dl florsocker samt likören. Eftersom bären är söta på sommaren kan du sommartid tillsätta lite citronsaft i den här jordgubbsmixen.
Rör ihop yoghurt, mascarponeost och 1 dl florsocker. Vispa grädden och rör försiktigt ner i mascarponeblandningen. Smaka av om det behövs mer socker.
Fyll botten i en hög fyrkantig form med biskvier.
Bred på hälften av jordgubbsmixen.
Täck med 1/3 av mascarponekrämen. Lägg på 1/3 av bären.
Täck helt med biskvier. Ta resten av jordgubbsmixen, 1/3 av mascarponekrämen och en 1/3 av bären.
Avsluta med mascarponekrämen. Ta den sista tredjedelen av bären som garnering.
Recept från Mitt kök