Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Somrig tapasbricka innehåller bresaola, citrondressing och grillade grönsaker med fetaostsås. I den här förrätten kombineras många goda smaker.
Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av det gula skalet. Skär bort det vita innerskalet och släng bort. Skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa det gula skalet, fruktkött och honung i en mixer. Tillsätt de båda oljesorterna under mixning. Sila eventuellt dressingen och salta.
Sås: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Smula osten och blanda den med crème fraiche och färskost. Skala och pressa i vitlöken. Rör i citronskal och -saft, oregano och timjan. Krydda med salt och pepppar.
Ansa och skär zucchinin i grova bitar. Ansa och skär kronärtskockor och spetskål i fjärdedelar. Ansa och halvera löken. Skrubba morötterna och skär dem i grova bitar. Ansa och skär mangolden i grova bitar.
Grilla zucchini, kronärtskocka, lök och spetskål indirekt ca 15 min.
Lägg morötter, sockerärter, mangold och tomater i en stekpanna med olja. Ställ pannan på grillen och stek ca 10 min.
Skär osten i bitar och vänd ner i stekpannan.
Lägg grönsakerna på ett stort fat och toppa med bresaolan. Droppa över lite av citrondressingen och krydda med salt och peppar. Garnera med oliver, kapris, örter och ätliga blommor. Servera med resten av citrondressingen och fetaostsåsen.
Foto: Helén Pe