Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En sommartårta med luftiga chokladbottnar fyllda med krusbär och garnerad med hallon. Krusbären kokas ihop till en sylt, men hallonen får vara precis som de är.
Bottnar: Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål och rör ner det i äggvispet.
Häll upp i en form med bakplåtspapper i botten och smorda kanter. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och skär kakan i tre bottnar.
Fyllning: Lägg rensade krusbär i en kastrull och låt dem stå på låg värme tills de börjar bli mosiga. Rör ner socker och låt allt sjuda sakta tills så mycket vätska kokat bort att sylten går att lägga i en tårta. Sylten stelnar lite till när den kallnar, så helt tjock behöver den inte vara när den är varm. Den ska vara kall när den läggs i tårtan.
Vispa grädden. Lägg krusbärssylt och några skedar vispad grädde mellan tårtbottnarna. Täck tårtan och kanten med ett tunt lager grädde. Garnera med hallon och eventuellt några skedar krusbärssylt. Garnera med spritsad grädde runt kanten.