Recept ur "Cake hero" av Roy Fares (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En härligt somrig tårta med ljuvlig, hemmagjord vaniljkräm. Glutenfri är den dessutom!
Mandelkaka: Värm ugnen till 180 grader, varmluftsfunktion. Smörj en form med avtagbar kant, 22 centimeter i diameter, med smör. Strö mandelspån längs kanten och lägg bakplåts papper i botten.
Rör ihop mandelmassa och smör till en jämn smet i en bunke. Blanda ner ett ägg i taget och sedan äggulorna tills du får en slät mazarinmassa. Rör ner citronskalet och häll smeten i formen. Bred ut den jämnt och fint med en slickepott och grädda i ugnen i 25–30 minuter.
Vaniljkräm: Rör ihop äggulor, strösocker och majsena i en skål. Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i kastrullen. Koka upp under omrörning.
Vispa ner den varma mjölken i skålen och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Koka upp blandningen under omrörning tills den tjocknat till en kräm. Sänk värmen och koka i ytterligare 2 minuter.
Häll ner vaniljkrämen i en bunke, tillsätt smöret och rör om tills smöret smält. Plocka upp vaniljstången. Täck krämen med plastfolie så att folien ligger emot krämens yta. Låt svalna helt i kylen. Vispa grädden till en ganska fast konsistens och blanda sedan noggrant ner den i den kalla vaniljkrämen.
Bred ut vaniljkrämen över mandelkakan och toppa med bär och citronmelissblad.
Recept ur "Cake hero" av Roy Fares (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök