Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarsorbet på trädgårdsbär

Sommarsorbet på trädgårdsbär är som att frysa ner sommaren i en liten burk.

Sophie Berlin
Sommarsorbet på trädgårdsbär
Sommarsorbet på trädgårdsbär
Sommarsorbet på trädgårdsbär
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlglykos- flytande

Puré

  • 2 förpträdgårdsbär- (à 300 g)
  • 2 dlvatten

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Blanda i glykosen och låt kallna.

  2. Puré: Koka upp bären i vattnet. Mixa dem med mixerstav och passera genom en finmaskig sil till en slät puré. Blanda purén med sockerlagen.

  3. Frys blandningen i en glassmaskin tills konsistensen blir som tjock milkshake. Häll sedan upp i en plastlåda och ställ i frysen 3–4 timmar.

  4. Ta sorbeten ur frysen ca 10 min före servering så att den hinner mjukna en aning.

Vad tyckte du om receptet?