Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sommarsill med hovmästarpotatis

Genom att blanda färskpotatisen med hovmästarsås får man en 

 potatissallad som passar perfekt till sommarens matjessill. 

Sommarsill med hovmästarpotatisSommarsill med hovmästarpotatisSommarsill med hovmästarpotatis
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis
  • 1 dlhovmästarsås
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 2 burkarmatjessill- (à 200 g)
  • 3rödbetor- inlagda
  • 1äpple
  • 1rödlök
  • 1 dlkapris

Gör så här

  1. Skrubba potatisen ren. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av.

  2. Blanda den nykokta potatisen med hovmästarsås och gräslök.

  3. Låt sillen rinna av. Lägg upp den på ett fat och strö gärna över lite extra gräslök.

  4. Tärna rödbetorna. Kärna ur och tärna äpplet. Skala och finhacka löken.

  5. Lägg upp rödbetor, äpple, lök och kapris i separata skålar och servera till sill och potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 560 kcal, 29 g fett, 16 g protein, 59 g kolhydrater